5 Şubat 2014 Çarşamba

3 Malzemeli Kurabiye

Ne zamandır yazacağım bu tarifi, hep kalıyor. Hangi siteden ya da facebookta mı bir sayfadan öğrendim onu da tam hatırlamıyorum ama denk gelirse linkini de paylaşırım inşaALLAH. Yarım saat içinde hazırlayıp fırına atabileceğiniz, piştiğinde ağızda dağılan, lezzetli, içinde 1 bardak yağ olmasına rağmen gayet hafif gibi hissettiren bir kurabiye :) Hemen malzemeleri yazayım:

* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kremşanti
* 3 su bardağı un

Bu kadarcık :)

Yapılışı:
Önce sıvı yağın içine toz kremşantiyi boşaltıp iyice çırpıyoruz. Su ile çırptığımızda olduğu gibi kabarmıyor. Sıvı kalıyor yine. Daha sonra aynı büyüklükteki bardakla 3 bardak un ilave edip güzelce yoğuruyoruz. Hamur normal kurabiye hamuru gibi kolay toplanmıyor.Biraz dağınık kalan bir hamur. Şekillendirirken elimizde bir kaç kere iyice sıkıştırmamız gerekiyor.  Yuvarlayıp hafifçe bastırıp şekil veriyoruz. Çabuk dağıldığı için yuvarlarken de dikkat ediyoruz. ( Bu kadar ayrıntılı anlatıyorum ki ilk yaparken ben nasıl toparlanacak diye tereddütte kalmıştım ama sorun olmuyor :) Son olarak da 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Çıkarınca biraz yumuşak gibi oluyor, soğudukça asıl kıvamına geliyor. Sıcakken hemen ele almamak lazım, hemen dağılır ;)

Not: Kakaolu isterseniz yarım pkt kakaolu ile yarım pkt sade kremşantiyi karıştırıp yapabilirsiniz. Sırf kakaolu kullanınca biraz ağır oluyor. Denedim de :)

Sevgileer :)




4 yorum:

  1. Çok pratik bir tarifmiş tam benlik en kısa zamanda deneyecegim. :)

    YanıtlaSil
  2. Hale'de yemiştim çok güzeldir. Senin kurabiyelerde nefis görünüyor eline sağlık Münürecim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Nuray Hanım'cım :) ben de çok sevdim kakaolu olmayınca yemem kolay kolay ama bu güzel ;)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...