23 Mart 2013 Cumartesi

Tütü - Elbise

İşte prensesim, aşkım, bitanem, hayatımıza anlam katan meleğimiz Buğlem'imizin doğum günüydü dün. Kızım 2 yaşını doldurdu. İlk gördüğüm o anın üzerinden kocaman 2 yıl geçti ve o minicik kızım şimdi beni öperek uyandırıyor (ama bazen de inat edip hiç öpmüyor :) Bu arada bir çok kelimeyi iyi kötü söylüyor ama biraz geç konuşacak sanırım tam anlamıyla ... çoğu kelimeyi ilk söylememizde öğrendi fakat üzülerek söylüyorum ki hâlâ anne demedi :( Demiyor işte, 2 senedir annecim annecim diye konuşuyorum hep, baba başta olmak üzere bayağı birşeyler söylüyor ama anne hariç :( Acaba inat mı ediyor nedir ... bilemiyorum :) İşte meleğimin elbisesini de dün diktim, kumaşını önceki gün almıştım, fırsatını dün bulup da diktim. O da öyle severek giydi ki, kelebek gibi koşturup durdu evin içinde :) İnşaALLAH siz de beğenirsiniz :)

 Elbisenin üst kısmının kumaşı şaneldir. 2şer cm lik pililer yaptım. Arkası için gizli fermuar kullandım. Etek kısmı için kristal tül kullandım. 2,5 mt tül gitti eteğe.
Meleğime de çok yakıştı elbisesi :) Aslında üst kısımdaki pililer üzerinde bir hareketlilik yapacaktım ama vazgeçip bu şekilde kullandım. Kısmetse yaza düğünde giyecek kızım inşaALLAH. Aklıma eserse pililerle de oynayabilirim :)

Bu arada üst pilili parçayı pamuklu kumaşla astarladım, rahatsız etmesin bebeğimi diye :)

13 yorum:

  1. Çok güzel olmuş kızınızada maaşallah.Eteğini nasıl diktiniz ayrıntısıyla anlatabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim mine hanım. eteği için 2,5 mt kristal tül kullandım. tülün enini 4e böldüm, ene göre kare parçalara ayırdım bütün tülü. sonra da tülbent katlar gibi iki köşeyi uç uca getirdim fakat uzunlu kısalı olsun diye bir ucu 10 cm kadar daha yukarda bıraktım. sonra da katlanan orta kısmın tam ortasından tutup uçları rast gele bir araya getirdim. hepsini böyle ayarlayıp toplu iğneyle tutturdum ve daha önce hazırladığım şanel üst parçaya yanyana dizip iğneleyip makine çektim. bu kadar :)

    YanıtlaSil
  3. Çok yakışmış.Tam prenses olmuş.Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ahhh bana küçükken annem böyle süper bile elbise dikse her dilde anne derdim yahuu !! senin küçük prenses bulmuş bolluğu tabii kapris yapıp anne demiyor. ilerde çok konuştu diye şikayet edecen, şimdi kıymetini bil.kişilikle alakalı bence, yeğenimin birisi hiç susmaz sürekli soru sorar, öbürü de çok sessiz konuşmaz, hareketleriyle anlatır. aynı anne baba ama çocuklar farklı kişilik. Allah bir renk yaratmıyor bir kaç renk yaratıyor. birileri susan dinleyen taraf, birileride konuşan dinleten taraf olacak ki denge olsun.
    Allah uzun, sağlıklı ömür versin bu kelebeğe.
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sabırla bekliyorum anne diyeceği günleri filizcim. İnan tarih atacağım ne zaman anne derse artık :) Belirli kelimeleri var ama oldukça konuşuyor anlaşılmasa da. Anası gibi azıcık çok konuşuyor galiba :) Güzel duaların için amin ALLAH razı olsun canım ...

      Sil
  5. Ay aşkım benim minik melekler gibi olmuşşşşş. Allahım uzun uzun sağlıklı sizli ömürler versin Buğleme :) Hep mutlu olsun inşallahhhh.
    Sen de üzülme annesi Anne der elbette assolistler son çıkarya belki de en önemli kelimeyi en sona saklıyor takma kafana :) Gün gelecek anne, anne, anne..... anne diye binlerce kez birşey isteyecek de bu günlerini arayacaksın haha :) Aayyyyyyy ne güzeldi küçükken derdi yoktu diyeceksin haha :) Şaka bir yana hakikaten takma kafana sen hareketlerinden beden dilinden bile anlayıp herşeyine yanıt veriyorsundur da gerek duymuyordur :) Daha o istemeden sen veriyorsundur sen hatırlıyorsundur istediklerini de Anne demesine gerek kalmıyordur kuzum :) Ki bence kesin böyle oluyordur, bir tane ya şimdi haha el bebek gül bebek :) Kendimden biliyorum :)
    Elbiseye gelince bayıldım bayıldım... Yazın yine düğünler bol olacak ben pek sevmem böyle elbiseleri ama kızım bayılıyor çocuklar mutlu oluyorlar böyle kabarık tütüler içinde onun için madem onlar giyecek istedikleri gibi olsun deyip bir tane deben dikivereyim bari diye düşünüyorum :) Modeline de bayıldım pililer harika olmuş sade olmasından daha güzel bence canım. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım valla anne anne diye diye dolaşsın hiiçç sıkılmam çünkü çok bekliyorum :) Bana baba diyor yahu :) O baba deyince ben de anne de kızım diyorum inadına baba diyor :) inat huyu da benden ... işin kötüsü kendi huyumla karşı karşıya kalmış olmak hem de tek olduğu için ister istemez el üstünde bir çocuk olmasından dolayı bayağı zorlanıcam galiba :)
      Ben de aslında sevmem derdim küçük çocuklara gelinlik tütü falan ama çok özenerek yaptım nedense ve öyle mutlu bir şekilde giydi ki :) evin içinde koşturdukça elbise uçuyor ve daha hoşuna gidiyor. Bence sen de yap, çocuklar seviyor biz sevmesek de :) güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim :)

      Sil
  6. maşallah prensese ne güzel olmuş.ellerinize saglık.zevkle takipteyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler zerrin hanım, hoşgeldiniz :)

      Sil
  7. Ah bu cadılar yok mu,benim kızımda 21 aylık canım,babasıyla aklını bozacak :) anne diyor ama ,babasına babacım diyor ! her ihtiyacını gören ben,kaymayığını yiyen babası.Kızımda her söylediğimiz kelimeyi tekrar ediyor,her istediğini anlatıyor ama sadece 2-3 cümle kurabiliyor.Bizimkide geç konuşacak herhalde..

    Tütü çok güzel olmuş,özellikle üst kısmı çok şık gözüküyor.Güle güle giysin kızın,çok şık olmuş.
    Bu arada ben geçen kumaş pazarına gittim,niye haber vermedin deme.Acil bir iş çıktı annemle geldik.Aman Allahım o dükkandan kaç saatte çıktım hatırlamıyorum.En son kendimi kaybetmiştim şundan da bir şey yaparım,bundan da alayım derken dünya kadar poşetle çıktık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa derim vallaaa neden haber vermediiinnn :( neyse bunu yazayım kenara :) evet maalesef girince çıkılmıyor her seferinde gidince kızıyorum neden bu kadar güzel kumaşlar satıyorsunuz diye :) aklım hep orda. en iyisi kumaş dükkanı açmak öyle ce hepsine sahip olabilirim :)

      beğenmene çok sevindim canım, üst kısmıyla biraz uğraştım o yüzden yapmak isteediğim ayrıntıları bile bıraktım :) kızlar böyle işte babalarını daha çok seviyorlar herşeyi biz yapsak da :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...