23 Mart 2013 Cumartesi

Şifon Elbise

Merhabaa ... Yorgun birkaç günün ardından bloğuma şöyle bir göz atayım istedim, herzamanki gibi ihmal ettim. Siparişler, evde işler, tatlı kızımın sevimli,bazen de yorucu davranışları derkeenn buraya hiç bakmadım. Çok çok sevdiğim bir arkadaşım var, taaa liseden. Taaa dediğim de 99da lisede çookk sevdiğim canım arkadaşımın kardeşine elbise diktim. Bu elbise şifondan, içindeki astar kumaşı oldukça elastik ve dökümlü br kumaştı. Bu seçimi neden yaptık bilmiyorum ama beni zorladı. Hele de şifon ... Çok atan, dökümlü olduğu için biçkide zorlayan, ama yine de güzel bir kumaş ... Bu model, Burda dergisinin 2010/05 saysından 110A nolu elbise. Ben modele göre ufak değişiklikler yaptım. Mesela ön kısmındaki nervürlü parçanın kalıbında pat da vardı, fakat şifondan kesilmesi gerekiyordu. Tabii şifon olduğu için patı katladığımda hem içi gösteren hem de patın desenleri de göründüğü için hoş durmuyordu, ben oraya astar kumaş çalıştım. Önde ilik düğme var modelde, arkadaşım istemediği için onu iptal ettim. Kanat kolları modele  biraz daha uzattım. Mankenim 36 beden, elbise 38 beden olduğu için istediğim şekilde görünmüyor ama gerçekten hoş oldu. Teslimden sonraki memnuniyetin dile getirilmesi de ayrı bir mutlu ediyor beni. Güle güle kullansın canım arkadaşım :)



4 yorum:

  1. vayy süper bir desen, süper bir dikiş kalitesi harika olmuş !! şifonu çok severim, bir de dikmesi kolay olsa kaymasa sağa sola. güzelliği ortada elbisenin çok sevdim çok !
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet filizcim tek sorun şu sağa sola kayma meselesi. rengi burada göründüğünden daha hoş aslında. çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş, model de çok sevimli .

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...