20 Ocak 2013 Pazar

Mini Köstebek Pasta yaptım :)

Bu pastanın tarifini bir yerden aldım ama nerden hatırlamıyorum. Açıkçası keki pek istediğim gibi de olmadı. Güzel oldu tabii ama baştan kendi bildiğimi yapsaymışım daha iyi olacakmış. Herneyse :) Ben kısmetse bir dahakine nasıl yapacaksam onun tarifini yazacağım. Emin olun daha güzel olacak. Yapmayan varsa denemeli bence ...  ;)


Benim yine bayağı önce bir yerden aldığım bir pandispanya tarifi var, çok güzel oluyor. Bu pandispanya kekiyle hem daha lezzetli, hem de daha fazla pasta olacak. Bugün yaptığım tariften sadece 8 adet çıktı, bize yeter mi ? Tabii ki hayır :) Bu vereceğim pandispanya tarifiyle 2 katlı çok güzel pasta yapabilirsiniz. Mini köstebeklerimizi yapacağımız zaman da keki yine 2ye bölerek daha çok köstebek çıkarabiliriz :) Eveett tarifimi vereyim:

Pandispanya Tarifi:

2 yemek kaşığı kakao
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
3 yemek kaşığı kaynar su veya süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

(Köstebek pasta için portakal kabuğu rendesi de ilave ediyorum.)

Kreması :

Creme ole kullandım. Ama bir dahakine kesinlikle çok sevdiğim labne ve kremşanti karışımı kullanacağım :)

Yapılışı:

Yumurtaların akları ve sarıları ayrı kaplara ayrılır. Şekerin yarısı yumurta aklarına, yarısı sarılara eklenir. Şeker ve yumurta sarıları iyice çırpılır. İçine kakao, un, yoğurt, su veya süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya da eklenir ve çırpılır. Sonra kalan şeker ile aklar da köpürene kadar çırpılır. Yumurta sarılarıyla yaptığımız karışım aklara eklenerek spatula ile karıştırılır. 24 cm çapında borcamda pişirilir. Yani ben öyle yapıyorum :) Kek pişerken biz de kremamızı hazırlayıp dolapta bekletebiliriz. Creme ole yi 2 bardak süt ile hazırlıyorum. Kremşanti ve lane ile yapılacaksa kremşanti 1-1,5 çay bardağı süt ile çırpılabilinir. Kek piştip soğuduktan sonra 2ye bölünür ve su veya çaybardağı ile yuvarlaklar çıkarılır. Kenarlardan kalan kekleri de rondodan geçirerek ufalanır. Her yuvarlağın üstüne 1-2 kaşık krema koyulur ve ufalanmış keke batırılır. Elinizle düzelterek şekil verebilirsiniz. Sonra da buzdolabında bir gece bekletip afiyetle yiyebilirsiniz. (Biz bekletmeden tükettik :)

 Sevgiler :)


4 yorum:

  1. Oyyyy Münüre oldu mu şimdi akşam akşam yayınladığın şeye bak :) Benim canım da tatlı çekiyor zaten yememek için kırk bir takla attım Hayır Şenay olmaz Şenay diye :D Bak şimdi kim tutar beni hemen gidiyorum mutfağa ve ben de kek olmadığı için bir çikolata bulayım bari Ecenin abur cuburlarından :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyyy kıyamaamm :) benim de asla yememem lazım ... böyle dedikçe yiyorum ALLAH sonumu hayır etsin :) bitter ye Şenay daha iyidir canım :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...