31 Ekim 2012 Çarşamba

Kızımın Polardan Ev Çizmeleri

Eveeett sonunda polar çizmelerimizi de diktiimm. Acemice oldu biraz, ilk defa diktim ama geç kalmışım yahu aslında çok kolay. Yapım aşamalarını da fotoğrafladım. Sadece ayağına kaydırmaz dikmedim onu da en kısa zamanda alıp dikeceğim.
Kalıbı kızımın ayağına göre çıkardım. 

Sağ ve sol tabanlardan ikişer tane, üst kısımdan 1er polar kumaştan, 1er astar kumaştan, 1er kat da elyaf kestim. Bacak kısmı için de yine 1er astar, polar ve elyaf kestim.




Polar ve astar olarak kullandığım kumaşları yüzyüze gelecek şekilde üst üste koydum ve elyafı da en üste koyarak diktim.

köşeleri yuvarlak dönerek diltim Fazlalıkları kestim.

Yüz kısmını çevirdim.


Burada gaze dikişi yapıp kenarların dönmesini önledim.

Bu foto alttakinden sonra olacaktı ama bir türlü çeviremedim :) 


Üst parçanın oyuk kısmının ve bacak kısmının ortasını bularak resimdeki gibi iğneledim ve oyuğa göre diktim. Ortada kalan fazlalık da oyuk kısma göre kesilerek fazlalık atılıyor. Sonra da üst fotodaki gibi tabanı da birleştirerek bir bütün haline getirdim çizmeyi. Arkası boydan boya açık bu haliyle, ama ben 3-4 cm kadar elde birleştirerek tabandan yukarı doğru gizli dikiş yaptım. 


Belirli aralıklarla kapsülleri basıp bağcıklarımı da geçirdim.



Kızımı zor durdurdum fotolar için.  İşte sonuç budur :)



30 Ekim 2012 Salı

Kızımın Bayramlık Elbisesi

Merhabaa :) Kumaşçımdan ekoseli kumaş almıştım bayramdan 1-2 hafta önce. Ekoseyi severim ama 1-2 gömlek dışında ekoseli hiçbirşey giydiğimi hatırlamıyorum. Hıımm tabi lise eteğim hariç :) Aldığım kumaşla hem kendime pantolon hem de kızıma bayramlık elbise diktim. Ben daha pantolonun fotosunu çekmedim ama çekip eklerim herhalde. Kızımın elbisesini paylaşayım bari :)



Düğme kaplatacaktım, yanıma kumaş almayı unutmuşum ve zamanım da yoktu. Ben de evdeki yedek düğmeleri kendim kapladım ve kullandım. Gayet de iyi oldu diye düşünüyorum :)

Bugün de kızıma polar ev çizmesi yapıyorum. Tabii araya ev işleri de giriyor. Bitirir bitirmez yapılışı ve kalıplarıyla birlikte paylaşacağım kısmet olursa ...

10 Ekim 2012 Çarşamba

Sonbahar'da Göç Eden Kuşlar

10marifet 'te Hobini Yarat ile ödüllü yapılan yarışmaya katıldığım "acele yaptığım" yastık ve yapım aşamaları ... Tan yeri ağarırken oluşan rengi ayarlamaya çalıştım yastık üzerinde... Benim tatlı bitanecik canım kızım beni bayağı zorladı herzamanki gibi. Postanenin kapanma saatine az kalmıştı ki kargomu gönderebildim :) Gerçekten çok başarılı eserler var, belki şansım yoktur ama bana da güzel bir uğraş oldu bu yarışma. Aklımdaki diğer bazı fikirleri de zamanım olsaydı da deneyebilseydim diyorum ama seneye kısmet artık :)
Kullandığım Malzemeler : Mercan ve koyu mavi renklerinde organze, bulutlar için çizgi desenli tül, siyah ve turuncu keçe, koyu sarı deri saten, lacivert terikoton, iç dolgusu için silikon.


Siyah keçeden uçan kuşları kestim.


Organzeleri, terikotonu ve deri sateni 37x37 ebatlarında kestim. Bitmişi 35x35 olacak. 

Sarı deri saten üzerine koyu mavi organzeyi koyup çizgili tülden kestiğim bulutları yerleştirdim. Turuncu keçeden de batmakta olan güneşi kestim. Bulutları ve güneşi ufak dikişlerle tutturdum.

Bulutları ve güneşi yerleştirdikten sonra da tan yerinin rengini de tonlayabilmek amacıyla uygun bulduğum mercan rengindeki organzeyi en üste koydum.

Geniş ayarda dikiş ile parçaları 0,5 cm den diktim.



Siyah keçeden kestiğim göçmen kuşlarımı da kafama göre dağıtarak yerleştirdim ve iğneledim Ve yine küçük dikişlerle tutturdum.


 Son olarak da lacivert terikoton ile yastığın yüz kısmını birleştirerek 1 cm den diktim ve yüzünü çevirdim. Dikkatle ütülediken sonra silikon doldurup açık kalan kısmı da diktikten sonra sonbahar yastığım bittiii :)












Kırmızı Elma Yastık

Bir bebek odası için sipariş olarak yaptığım elma yastığı paylaşmak istiyorum. İsmi nereye yazalım diye düşürken siparişi veren bayan kırmızı tarafını tercih etti ve ismi oraya yazdım. Bence pek de şeker oldu bu yastık :) Yaprağına da uğur böceği kondurdum. Çapı 50 cm yumuşacık bir yastık oldu ...







3 Ekim 2012 Çarşamba

Kavanoz Süsleme

Çoookk severek takip ettiğim 10marfet sitesinde görmüş mutfak takımını yaptığım müşterim ve kendisine de yapmamı rica etti. Armutlu ve çilekli olmasını rica etmişti, ben bir tane de vişneli yaptım :) Çileğin üstüne çekirdeklerini işlemeden foto çekmiştim, sonradan onu da hallettim ...










Mutfak Havlusu

Bu da bir önceki mutfak önlüğü kaydımın havlusu. Başından elde dikerek büzdüm ve büzgü yerlerinden dikerek askılık olarak diktiğim kumaşın altında kalınlık yapmasın diye fazlalıkları kestim.



2 Ekim 2012 Salı

Mutfak Önlüğü Diktim

Merhaba. Yeni bitirdiğim siparişlerimi paylaşmak istiyorum sizlerle. Mutfak önlüğünün yanında eldiveni hediye olarak yapıyorum, bunun yanında ekmek sepeti de istendi. Aslında yanına havlu ve kavanoz kapaklarım da eklenecek ama onları daha yapamadım. Onları daha sonra ilave edeceğim :)








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...